Nominatie Weert entente florale 2012

Vrijdag 03 februari 2012
De gemeente Weert is officieel genomineerd voor deelname aan de competitie “Groenste stad van Nederland 2012”. Op donderdag 12 januari is in Dwingeloo tijdens de startbijeenkomst het deelnemersbord overhandigd aan de vier genomineerde steden. Naast de gemeente Weert zijn de steden Roosendaal, Haarlem en Nunspeet genomineerd.

De Entente Florale is een nationale jaarlijkse groencompetitie ondersteund door het ministerie van LNV, waarbij de genomineerde gemeenten door een jury van vakspecialisten worden beoordeeld op gebied van stedelijk groen, natuur en landschap.

Weert in de etalage

Met de Weerter kandidatuur voor Entente Florale 2012 wordt het groene karakter van Weert benadrukt.
Weert maakt zich sterk om in deze competitie te scoren met de mooie en groene woongebieden, duurzame bedrijventerreinen, unieke natuur en uitgestrekt, dynamisch buitengebied met bijzondere recreatieve voorzieningen.
Met de titel “Groenste stad van Nederland 2012” wil de gemeente Weert zich graag profileren als een groene stad met visie, mooie doordachte groenvoorzieningen en uitstekend beheer. Een gemeente die bovendien inspeelt op de behoefte aan multifunctionele waarden en kwaliteit van de leefomgeving voor burgers.

Belang van het groen

De aanwezigheid van groen in de leefomgeving is van bijzondere waarde. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het groen in buurten en wijken goed is voor de gezondheid van mensen, helpt ontstressen en ruimte biedt voor ontspanning. Groen zorgt voor een stijging van de waarde van onroerend goed en vormt een belangrijke toeristische aantrekkingskracht.
Groen dat op de juiste manier is aangelegd en onderhouden is veilig en vermindert vandalisme. Uit de burgerpeiling van 2010 blijkt dat al deze aspecten ervoor zorgen dat de burger zich goed voelt in de stad Weert en haar dorpen.

Juryrapport

In juni wordt de gemeente Weert bezocht en beoordeeld door een jury van deskundigen.
Deze jury bestaat uit tuin- en landschapsarchitecten, deskundigen uit het (groene) onderwijs en ecologie, hoveniers en groenvoorzieners en leden van de Vereniging Stadswerk Nederland. Zij gaan beoordelen hoe de gemeente Weert haar visie combineert met uitvoering en beheer en bovenal inspeelt op waarde en kwaliteit van de leefomgeving voor de burgers.

Geniet van het groen

De deelname aan de competitie is niet alleen voor de gemeente Weert van belang. De deelname aan de competitie is een waardering voor alle vrijwilligers en betrokken burgers die actief samen met de gemeente en haar partners zorgen voor een aangename leefomgeving. De gemeente Weert maakt zich sterk deze erkenning te behalen en over te dragen aan de burgers van Weert.
De gemeente Weert gaat er voor. “Geniet van het groen! Met ons. In Weert”.

overzicht

Nieuwe ambulancepost in Weert offici ...

Sneller inzetbaar vanuit een duurzaam gebouw Weert – De standplaats ... lees meer

Weert ijzersterke locatie voor logis ...

Heylen Warehouses gaat op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert ee ... lees meer

Groep Heylen ontwikkelt distributiec ...

WEERT - Investeerder Groep Heylen gaat een uniek distributiecentrum op ... lees meer
webdesign: Artis