Start hippisch centre of exellence

Donderdag 10 mei 2012
Het Hippisch Centre of Excellence (HCE) wordt op zaterdag 19 mei officieel geopend. Dat gebeurt in de vorm van een open dag. Tijdens deze open dag laat HCE zien wat het de paardensport te bieden heeft in de vorm van een Trainings-, Kennis- en Innovatiecentrum. Iedereen is welkom vanaf 11.00 uur in het HCE, gevestigd op de RijoStables aan de Koekoeksweg 7 in Weert.

Het HCE wordt een kenniscentrum dat brede ondersteuning geeft in de vorm van begeleiding van een multidisciplinair team van experts om de ruiter en het paard optimale kansen te geven zich te ontwikkelen. Iedereen is van harte welkom in het HCE op zaterdag 19 mei tussen 11.00 en 16.00 uur. U kunt experts aan de slag zien, clinics en lessen volgen en uitleg over allerlei zaken krijgen. Kortom, de open dag zorgt voor leuke en leerzame activiteiten.

Programma
10.30 uur        Ontvangst
11.00 uur        Openingswoord Bestuur/voorzitter
11.15 uur        Forum experts en hoofd HCE
11.45 uur        Check Up 6 pony’s/paarden met experts en hoofd HCE
12.15 uur        Clinic dressuur met Jenny Schreven en Marion Schreuder
12.45 uur        Pauze
13.00 uur        Bevindingen experts over de pony’s/paarden met experts en Sportlead
13.30 uur        Clinic teugeldrukmeting met Menke Steenbergen en 2 combinaties
14.00 uur        Menclinic met Riny Rutjens
14.30 uur        Uitleg hartslagmeter door Cees van Beckhoven
14.45 uur        Pauze
15.00 uur        Clinic Springen met Luc Steeghs
15.30 uur        Leerstijlen ruiters, dressuurles met Jeanette Haazen, Marion Schreuder en Mirjam Kuipers
16.00 uur        Afsluiting

Topsport
De paardensport kent nog steeds een groeiende belangstelling met recreatie en sport als speerpunten. Nederland is internationaal het derde paardensportland in de wereld. In de directe omgeving van het HCE zijn zo’n 39.000 ruiters actief, waarvan een derde een eigen paard bezit. Van deze eigen paardenbezitters zijn er veel die de ambitie hebben om richting Topsport te gaan presteren.

Het HCE als kenniscentrum
Het HCE biedt ruiters, eigenaren, fokkers en trainers ondersteuning om het management rondom hun paard te optimaliseren. Hiervoor is het kenniscentrum opgericht. Op dit moment bestaat in de regio een actief netwerk van trainers, ruiters, fokkers, menners en paardeneigenaren die op basis van opgebouwde kennis en expertise veel succes hebben. Deze expertise koppelen tot een multidisciplinair expertiseteam is de unieke grondslag voor de start van het HCE.

Trainingscentrum
Naast Kenniscentrum is het HCE ook een trainingscentrum en een innovatiecentrum. Vanuit het trainingscentrum verzorgen ervaren trainers de trainingen. Daarnaast is er een multidisciplinair team van experts verbonden aan het HCE. Denk bijvoorbeeld aan een dierenarts, fysiotherapeut, hoefsmid, voedingsdeskundige, gebitsverzorger en trainingsfysioloog.

Innovatiecentrum
Het innovatiecentrum bekijkt wat er op de markt is om in te zetten voor verdere ontwikkeling van sportpaard en ruiter, zoals apparatuur, metingen, videoanalyses etc. De experts in het HCE doen bijvoorbeeld referentiemetingen van waaruit weer trainingsprogramma’s worden ontwikkeld.

Ontwikkelen sportprestaties
Het HCE start vanuit het loket Trainingscentrum met als doelgroep talentvolle ruiters en amazones vanaf 12 jaar, die met veel plezier en ambitie de paardensport beoefenen. De weg naar de top is echter lang en moeilijk. Voor een goede ontwikkeling van deze talenten hebben jonge ruiters behoefte aan goede begeleiding, trainingsfaciliteiten en experts die hun talent kunnen optimaliseren. Het gehele management rondom paard en ruiter/menner is dus van essentieel belang.
Het HCE kan hier een bijdrage leveren aan de sportambities van jeugdige ruiters en ze de gelegenheid geven deze te ontwikkelen. Dit gebeurt aan de hand van een goed doordacht jaarwerkplan waarin de visie, doelstellingen, selectieprocedure, trainingsprogramma’s en innovatieve materialen/onderzoek zijn opgenomen. Dit betekent dat er naast rijvaardigheid/springen/mennen ook aandacht wordt besteed aan stalmanagement, veterinaire begeleiding, wedstrijdspanning, trainingsopbouw, transport, communicatie etc. Natuurlijk mag hierin de ondersteuning naar de ouders/verzorgers niet ontbreken.

overzicht

Nieuwe ambulancepost in Weert offici ...

Sneller inzetbaar vanuit een duurzaam gebouw Weert – De standplaats ... lees meer

Weert ijzersterke locatie voor logis ...

Heylen Warehouses gaat op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert ee ... lees meer

Groep Heylen ontwikkelt distributiec ...

WEERT - Investeerder Groep Heylen gaat een uniek distributiecentrum op ... lees meer
webdesign: Artis