Stationskwartier, Poort van Limburg en turborotonde open

Donderdag 24 mei 2012
Voor de zevende keer vindt de landelijke Dag van de Bouw plaats op zaterdag 2 juni. Deze dag is onderdeel van de imagocampagne ‘De Bouw maakt het’ die Bouwend Nederland samen met haar leden voert. In Weert doen dit jaar drie projecten mee aan de Dag van de Bouw. Dit zijn het Stationskwartier, de Poort van Limburg en de turborotonde. Iedereen is op zaterdag 2 juni welkom van 10.00 tot 16.00 uur om kennis te maken met de wereld van de bouw.

Tijdens de Dag van de Bouw stellen leden van Bouwend Nederland grote en kleine bouw- en infraprojecten open voor het publiek. Dit zijn projecten zoals wegen, woningen, scholen, kantoorpanden, winkelcentra, tunnels, stations, sportaccommodaties en ziekenhuizen. Dit jaar zijn er ongeveer 200 projecten in Nederland open voor het publiek. Normaal gesproken is het vanwege de veiligheid niet mogelijk om een bouwplaats te bezoeken. Sinds 2006 zet de bouwsector één dag per jaar de poorten van een aantal bouwplaatsen wagenwijd open en is iedereen welkom.

Stationskwartier
Meulen Bouw BV stelt haar project Stationskwartier open voor publiek. Het Stationskwartier ligt in het centrum van Weert, aan de Stationsstraat en de St. Maartenslaan. Het project omvat de bouw van een tweelaagse parkeergarage met 203 parkeerplaatsen, 107 appartementen en ongeveer 2600 m² aan commerciële ruimtes. Onder begeleiding van deskundige medewerkers krijgt u een rondleiding op de bouw. Tijdens de rondleiding geven de medewerkers tekst en uitleg over de uitvoering van het project. Kijk voor meer informatie op: www.meulenbouw.nl of www.stationskwartier-weert.nl.

stationskwartier

Poort van Limburg
Het project Poort van Limburg is open voor publiek. Bouwcombinatie Smeets Groep / Huybregts Relou BV bouwt hier aan een nieuwbouw project met 67 appartementen, een parkeergarage, kantoren, een zalencomplex en commerciële ruimte. Het Complex Poort van Limburg maakt onderdeel uit van het project Beekpoort. De Poort van Limburg ligt aan de Penitentenstraat. Aan de andere kant van het gebouw (de kanaalkant) staat een tent waarin u informatie krijgt over het project. Voor meer informatie op: www.ama-group.info.

Poort van Limburg

Turborotonde
Van Boekel BV bouwt een turborotonde met fietstunnel aan de Eindhovenseweg/Ringbaan Noord. De aannemer stelt de bouwplaats open voor publiek. U krijgt op locatie meer informatie over het project en u kunt zo de bouwplaats van dichtbij bekijken. Kijk voor meer informatie op: www.vanboekel.com en www.weert.nl/turborotonde.

Turborotonde

Meer informatie
Meer informatie over de landelijke Dag van de Bouw vindt u op www.dagvandebouw.nl.

overzicht

Nieuwe ambulancepost in Weert offici ...

Sneller inzetbaar vanuit een duurzaam gebouw Weert – De standplaats ... lees meer

Weert ijzersterke locatie voor logis ...

Heylen Warehouses gaat op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert ee ... lees meer

Groep Heylen ontwikkelt distributiec ...

WEERT - Investeerder Groep Heylen gaat een uniek distributiecentrum op ... lees meer
webdesign: Artis