Binnenstad Weert behaalt weer KVO certificaat

Dinsdag 15 mei 2012
Samenwerken rondom veiligheid; De binnenstad van Weert heeft voor de vierde keer het ‘Keurmerk Veilig Ondernemen’ Certificaat Basis Samenwerken behaald. Om in aanmerking te komen voor dit Keurmerk moet er een goede samenwerking zijn tussen overheid en ondernemers, is de veiligheid helder in kaart gebracht en liggen er concrete plannen ter verhoging van de veiligheid. Dit is in Weert goed op orde volgens het onafhankelijke, landelijk aangewezen bureau dat het KVO in Weert dit voorjaar onderzocht.

Weert heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) al sinds 2005. Er is een goede samenwerking tussen gemeente, politie, brandweer, ondernemers (winkeliersvereniging), Centrummanagement Weert en de Bewoners Organisatie Binnenstad. De punten waar verbetering nodig is, zijn in beeld gebracht via een ondernemersenquête en een analyse van (politie)cijfers. De aandachtspunten voor de komende jaren liggen op de terreinen brandveiligheid, veiligheidsbeleving, rondhangende groepen, schoonmaak en winkeldiefstal.

Pakket van maatregelen
Alle ondernemers in de binnenstad ontvingen dit voorjaar een Veiligheidsboekje met daarin informatie en mogelijkheden rondom veiligheid voor henzelf en hun klanten.
De werkgroep KVO kiest voor een pakket van maatregelen om de veiligheid in de binnenstad verder te verhogen. Ondernemers spelen daarin zelf een belangrijke rol, onder andere in het treffen van maatregelen ter voorkoming van brand en diefstal en het deelnemen aan het collectief winkelverbod veelplegers. Politie en gemeente houden intensief toezicht in het centrum en handhaven bij overtredingen. Ook wordt winkeliers diverse trainingen aangeboden in het omgaan met agressieve klanten en kunnen winkeliers met subsidie een veiligheidsscan van de winkel laten maken. Daarnaast zet de werkgroep regelmatig een nepdief in om de bewustwording bij ondernemers en personeel te vergroten.

Nazorg bij overvallen
Nadat verschillende ondernemers in Weert begin van het jaar zijn overvallen, heeft
de gemeente nazorg geregeld door een professioneel bureau in te schakelen.

overzicht

Nieuwe ambulancepost in Weert offici ...

Sneller inzetbaar vanuit een duurzaam gebouw Weert – De standplaats ... lees meer

Weert ijzersterke locatie voor logis ...

Heylen Warehouses gaat op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert ee ... lees meer

Groep Heylen ontwikkelt distributiec ...

WEERT - Investeerder Groep Heylen gaat een uniek distributiecentrum op ... lees meer
webdesign: Artis