Werkzaamheden aan kruisingen Roermondseweg starten

Woensdag 05 september 2012
De provincie Limburg gaat de N280 tussen Weert en Roermond verbeteren, zodat het verkeer beter doorstroomt. Omdat op de kruisingen Roermondseweg-Ittervoorterweg en Roermondseweg-Trumpertweg relatief veel ongelukken gebeuren hebben provincie en gemeente Weert besloten om, vooruitlopend op de reconstructie van de N280, de verbetering van beide kruisingen in gang te zetten. Op maandag 10 september start de aannemer met de aanleg van een rotonde op de aansluiting van de Ittervoorterweg op de Roermondseweg. Het verkeer kan daar hinder van ondervinden.

De aansluiting van de Ittervoorterweg op de Roermondseweg is nu een T-kruising. Omdat er veel verkeer over de N280 rijdt, zijn de wachttijden voor autoverkeer en fietsers vanaf de Ittervoorterweg te lang. Hierdoor worden vaak risico’s genomen, die voor onveilige situaties zorgen. Om dit te verbeteren wordt deze kruising omgevormd naar een rotonde met vrijliggende fietspaden. Een rotonde heeft een positief effect op de verkeersveiligheid omdat de snelheden laag liggen en frontale botsingen zijn uitgesloten.

Overlast
Van 10 september tot 24 december wordt de rotonde Ittervoorterweg aangelegd. Voor het doorgaande verkeer op de N280 wordt een tijdelijke rijbaan (bypass) aangelegd. De aansluiting van de Ittervoorterweg op de N280 wordt tijdens het werk afgesloten. Het autoverkeer van en naar Swartbroek wordt omgeleid via de Molenbrugweg en Coolenstraat.
Fietsverkeer wordt tijdens de werkzaamheden via het zuidelijk gelegen fietspad geleid.

Kruising Trumpertweg
Door de ligging van tuincentrum Intratuin aan de Trumpertweg is er op bepaalde tijden veel links afslaand verkeer vanuit Weert. Daardoor ontstaan gevaarlijke situaties die al vaker tot botsingen hebben geleid. Daarom wordt ook de kruising met de Trumpertweg aangepakt. Op de Roermondseweg wordt een linksaf strook aangelegd, waarop verkeer vanuit richting Weert naar de Trumpertweg, zich kan opstellen. Dit komt zowel de veiligheid als de doorstroming op de Roermondseweg ten goede. Ook de oversteekmogelijkheden voor fietsers worden hier verbeterd. De verbetering van deze kruising wordt uitgevoerd vanaf januari 2013.

Komremmer en nieuwe asfaltlaag
Verder wordt op de Roermondseweg op de grens van de bebouwde kom een zogenaamde ‘komremmer’ aangelegd. Dit is een kleine bocht in de rijweg om de snelheid te remmen. Er komt alleen een komremmer in de rijstrook vanuit de richting Weert. Verkeer dat Weert inrijdt wordt voldoende afgeremd bij de rotonde met de Middelstestraat. Hierdoor kunnen drie grote eikenbomen worden gespaard. Nadat de reconstructie van de twee kruisingen is afgerond, krijgt de Roermondseweg tussen beide kruisingen nog een nieuwe asfaltdeklaag. De aanleg van de komremmer en het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag vinden plaats nadat het werk aan de kruising Trumpertweg klaar is.

overzicht

Nieuwe ambulancepost in Weert offici ...

Sneller inzetbaar vanuit een duurzaam gebouw Weert – De standplaats ... lees meer

Weert ijzersterke locatie voor logis ...

Heylen Warehouses gaat op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert ee ... lees meer

Groep Heylen ontwikkelt distributiec ...

WEERT - Investeerder Groep Heylen gaat een uniek distributiecentrum op ... lees meer
webdesign: Artis