Multimodale haven Weert-Cranendonck stap dichterbij

Vrijdag 21 september 2012
De gemeente Weert heeft een intentieovereenkomst gesloten met de terminalexploitant voor de aanleg van de multimodale haven Weert-Cranendonck.

De exploitant, een samenwerkingsverband van GVT Group of Logistics, Wetron Transport and Logistics en Huizing Management Services geeft aan veel vertrouwen te hebben in een multimodale terminal op deze locatie. Het project is een uitvloeisel van de economische samenwerking in de regio Hoge Dunk en wordt met subsidiegelden gesteund vanuit de provincie Limburg en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Lading anders vervoeren
Op een multimodale terminal wordt lading overgeslagen van de ene vorm van vervoer naar een andere. In deze terminal komen vervoer over water, spoor en weg samen. Het is de bedoeling ‘modal shift’ te bevorderen. Dat is het van de weg halen van lading en deze via water of spoor te laten lopen. Bij de terminal Weert-Cranendonck wordt ernaar gestreefd dat de terminalexploitant zelf kan bepalen via welke vorm van vervoer de aangeboden goederen worden getransporteerd (synchromodaliteit). Effiency, duurzaamheid en betrouwbaarheid in de logistieke keten zijn de sleutelwoorden voor een terminal die een echte aanwinst zal zijn voor de regio Weert.

Exploitatieovereenkomst
De samenwerkende partijen willen eind oktober een informatieavond organiseren in Budel Dorplein om de plannen toe te lichten aan direct omwonenden van de terminal. De gemeente Weert en de exploitant zijn bezig met de uitwerking van de exploitatieovereenkomst die als basis dient voor de feitelijke investering die nodig is om de terminal te realiseren.

overzicht

Nieuwe ambulancepost in Weert offici ...

Sneller inzetbaar vanuit een duurzaam gebouw Weert – De standplaats ... lees meer

Weert ijzersterke locatie voor logis ...

Heylen Warehouses gaat op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert ee ... lees meer

Groep Heylen ontwikkelt distributiec ...

WEERT - Investeerder Groep Heylen gaat een uniek distributiecentrum op ... lees meer
webdesign: Artis