Weert Sportgemeente van het Jaar 2012

Woensdag 26 september 2012
De gemeente Weert heeft de eervolle titel ‘Sportgemeente van het Jaar 2012' in de wacht gesleept. Tijdens het congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Groningen is woensdagavond 26 september de winnende gemeente bekendgemaakt. Naast de felbegeerde titel ontving Weert de ‘Sportgemeente van het Jaar'-trofee.

Na een nek-aan-nekrace met de andere genomineerde gemeenten 's-Hertogenbosch en Delft wees de jury de gemeente Weert aan als Sportgemeente 2012. De jury noemt Weert een echte ‘doe-gemeente', die met een positieve en proactieve houding iedere uitdaging aangrijpt om het lokale sportbeleid te ontwikkelen. De gemeente heeft duidelijke keuzes gemaakt en gaat daarvoor, zelfs in economisch lastige tijden. Waar de gemeente vooral op inzet, is het ervoor zorgen dat samenwerking tussen sport, bedrijfsleven, onderwijs en welzijn van de grond komt. Dit leidt tot een indrukwekkend sportbeleid waarbij een groot deel van de Weertse bevolking actief sport. Juryvoorzitter Lucas Bolsius: “Weert bruist en ademt sport uit.” Naast de eervolle titel ‘Sportgemeente van het Jaar 2012' ontving Weert de trofee die speciaal voor de verkiezing is ontworpen door kunstenaar Jean-Paul Marsman.
De verkiezing Sportgemeente van het Jaar is dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten, sportkoepel NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

overzicht

Nieuwe ambulancepost in Weert offici ...

Sneller inzetbaar vanuit een duurzaam gebouw Weert – De standplaats ... lees meer

Weert ijzersterke locatie voor logis ...

Heylen Warehouses gaat op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert ee ... lees meer

Groep Heylen ontwikkelt distributiec ...

WEERT - Investeerder Groep Heylen gaat een uniek distributiecentrum op ... lees meer
webdesign: Artis