Keurmerk Veilig Ondernemen voor alle bedrijventerreinen in Weert

Maandag 29 juli 2013
Alle bedrijventerreinen van Weert zijn gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit heeft MKB Nederland bekend gemaakt. Het nieuws is bijzonder omdat het om zo veel terreinen binnen één gemeente gaat. En zeer uitzonderlijk is het feit dat het nog te ontwikkelen nieuwe bedrijventerrein van Weert, Kampershoek 2.0, dit Keurmerk heeft behaald.
In Weert zijn alle negen bedrijventerreinen gecertificeerd: De Kempen, Kanaalzone I, II en III, Kampershoek, Leuken Noord, Centrum Noord, Savelveld en Kampershoek 2.0. Overigens heeft ook de binnenstad van Weert het Keurmerk Veilig Ondernemen. 
 
Samenwerking ondernemers, gemeente en hulpdiensten
MKB-Limburg heeft al jaren projecten om de veiligheid voor bedrijven in Limburg te verbeteren. In 2005 zijn de eerste vier bedrijventerreinen in Limburg KVO gecertificeerd, waaronder bedrijvenpark Kampershoek in Weert. Het doel van het keurmerk is het opzetten van een bredere, duurzame samenwerking tussen de ondernemers, politie en brandweer en gemeente. Met een plan van aanpak wordt concreet gewerkt aan thema’s als beheer- en onderhoud, overlast, criminaliteitspreventie en brandveiligheid om zo de veiligheid op de terreinen te verbeteren. Camerabeveiliging, verlichting, snoeibeleid, en het hebben van een bedrijvenvereniging zijn enkele goede voorbeelden van gerealiseerde maatregelen. Behalve een veilige werkomgeving, biedt het Keurmerk nog een voordeeltje: ondernemers van een gecertificeerd terrein kunnen in aanmerking komen voor een korting tot 10% op hun verzekeringspremie.
 
Concreet plan van aanpak
De komende maanden worden verschillende nieuwe maatregelen uitgevoerd zoals het terugbrengen van loze brandmeldingen, het toegankelijker maken van meldingen over het openbaar gebied, het geven van voorlichting over ontruimingsplannen, het stimuleren om de veiligheidsscan voor kleine bedrijven uit te laten voeren en het bevorderen van de digitale aangifte- meldingsbereidheid aan de politie.
 
De certificaten worden in september uitgereikt aan de vertegenwoordigers van de bedrijventerreinen.
 
overzicht

Nieuwe ambulancepost in Weert offici ...

Sneller inzetbaar vanuit een duurzaam gebouw Weert – De standplaats ... lees meer

Weert ijzersterke locatie voor logis ...

Heylen Warehouses gaat op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert ee ... lees meer

Groep Heylen ontwikkelt distributiec ...

WEERT - Investeerder Groep Heylen gaat een uniek distributiecentrum op ... lees meer
webdesign: Artis